Методичні вказівки з виконання лабораторних робіт з навчальної дисципліни "Фінішні операції при виготовленні відливок" - Берлізєва, Тетяна Вікторівна; Масалітіна, Олена Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Методичні вказівки щодо виконання лабораторних робіт з дисципліни «Фінішні операції при виготовлення відливок» для студентів денної та заочної форми навчання за спеціальністю 131 Прикладна механіка рівня магістр. У методичних вказівках викладені лабораторні роботи, що являють собою невеликі дослідження, що дозволяють студентам більш детально ознайомитися з основними видами фінішних операцій при виготовленні виливок. Кожна лабораторна робота містить перелік матеріалів, короткий виклад теоретичних відомостей і методів дослідження, порядок виконання, що допомагає студентам правильно і усвідомлено виконати практичну частину роботи і зробити висновки. Мета методичних вказівок – допомогти студентам більш глибоко вивчити особливості методів та технології фінішних операцій при виготовленні виливок, розвинути навички самостійної роботи та наукового дослідження.

Methodical instructions for performing laboratory work in the discipline "Finishing operations in the production of castings" for full-time and part-time students in the specialty 131 Master's level applied mechanics. In the methodical instructions, laboratory works are outlined, which are small studies that allow students to familiarize themselves with the main types of finishing operations in the production of castings in more detail. Each laboratory work contains a list of materials, a summary of theoretical information and research methods, an order of execution, which helps students to correctly and consciously perform the practical part of the work and draw conclusions. The purpose of the methodological instructions is to help students to more deeply study the peculiarities of the methods and technology of finishing operations in the production of castings, to develop the skills of independent work and scientific research.
Methodical instructions for performing laboratory work in the discipline "Finishing operations in the production of castings"
Keywords: методичні вказівки; ексцентрикова вибивна решітка; інерційна вибивна решітка; водоструминна установки для вибивання стрижнів та очищення поверхні виливків; галтувальні барабани; вібраційні установки; електроконтактне очищення; eccentric punching grid; inertial punching grid; water jet installations for knocking out rods and cleaning the surface of castings; rolling drums; vibrating installations; electrical contact cleaning