Теоретична основа інтелектуальної власності - Свіщова, Наталія Сергіївна; Перерва, Петро Григорович (Рівненський державний гуманітарний університет, 2022)
Запропоновано визначення: інтелектуальна власність – це система взаємовідносин створення об’єкту науково-технічної діяльності або літературно-мистецької творчості, вираженому в матеріальній або оцифрованій, електронній формі, юридичного захисту закріплених законом прав на результати інтелектуальної/розумової діяльності, які відповідають критеріям чинного законодавства та економічної комерціалізації створених об’єктів, котрі відповідають вимогам ринку та/або потребам споживачів.
Keywords: інтелектуальна власність; дослідження; методологія; ознаки; принципи; класифікація