Система автоматизованого управління контактним вузлом у виробництві поверхнево-активних речовин - Подустов, Михайло Олексійович; Литвиненко, Ігор Іванович; Дзевочко, Олександр Михайлович; Чорноног, Р. С. (НТУ "ХПІ", 2010)
Показані сучасні тенденції каталітичного окислення низькоконцентрованого двооксиду сірки у виробництві поверхнево-активних речовин. Приведений перелік основних контурів контролю і регулювання контактного вузла виробництва ПАР. Наведена функціональна схема автоматизації.

Rotined modern tendencies of catalytic oxidization of low concentration sulphur dioxide in production of surface-active agents. Resulted list of basic contours of control and adjusting of contact knot of production of SAA. Resulted functional diagram of automation.
Keywords: сульфатування; кислота сірчана; окислення; реактор трубчастий; потік газовий; теплообмінник