Методика розрахунку та проектування гідравлічного гасителя пульсацій тиску у складі гідроагрегата - Андренко, Павло Миколайович; Дмитрієнко, Ольга Вячеславівна; Свинаренко, Максим Сергійович (НТУ "ХПІ", 2010)
Наведено методику та результати багатокритеріальної оптимізації параметрів гідравлічного гасителя пульсацій тиску з автоматичним підстроюванням параметрів у складі об’ємного гідроагрегата.

The technique and results of multicriteria optimisation of parametres hydraulic extinguisher of pulsations of pressure with automatic arrangement of parametres as a part of the volume hydrounit is resulted.
Keywords: оптимізація параметрів; конструктивні параметри; математичні моделі; експериментальні дослідження; трубопроводи