Адитивні технології у реверсній інженерії - Доля, Віктор Миколайович; Клочко, Олександр Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Розглянуто основні етапи реверсної інженерії: вивчення конструкції прототипу деталі, яку необхідно відновити, або поліпшити; методи та засоби збирання інформації про геометричні параметри виробу; обробка результатів сканування; сучасні адитивні технології (приклади обладнання, принципи роботи, особливості застосування, витратні матеріали) виготовлення виробів у найбільш поширених галузях виробництва. Призначено для студентів галузі знань «Механічна інженерія» денної та заочної форм навчання, а також може бути корисним спеціалістам та особам, що займаються виготовленням прототипів деталей методами адитивних технологій.
Keywords: навчальний посібник; адитивні технології; реверсна інженерія; зворотне проектування; CAD-моделі; 3D сканери