Контроль станів системи елементів ріжучої частини різців в інструментальному магазині верстату з використанням СТЗ - Дерев’янченко, О. Г.; Криницин, Д. О. (НТУ "ХПІ", 2015)
Розроблено систему контролю станів ріжучої частини різців в інструментальному магазині верстату. Працездатність системи та програмного комплексу контролю, формування моделей динаміки станів, діагностування та прогнозування остатнього ресурсу перевірено та підтверджено на прикладі оцінки станів розточувальних різців.

The checking system of cutting part states in the instrumental shop of machine-tool is developed. The capacity of the system and programmatic complex of control, models of dynamics forming, diagnosing and prognostications of remaining resource is tested and confirmed on the example of boring tools states estimation.
Keywords: розточувальні різці; динаміка станів; робочі поверхні; ріжучі кромки; моделювання; зношування