Силові навантаження при обробці отворів комбінованим осьовим інструментом - Степанов, Михайло Сергійович; Іванова, Марина Сергіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
Досліджена осьова складова сили різання и крутний момент при послідовно-паралельній схемі різання комбінованим осьовим інструментом. Досліджений вплив кількості ступенів комбінованого осьового інструмента на сумарні силові навантаження та характер їх зміни при збільшенні кількості одночасно працюючих ступенів інструмента. Зроблено висновок про доцільну кількість одночасно працюючих ступенів комбінованого осьового інструмента.

The axial component of cutting force and torque at the series-parallel scheme of cutting by the combined axial tool are investigated. The influence of the number of stages of the combined axial tool on the total power loads and the nature of their change with increasing number of simultaneously working stages of the tool is studied. The conclusion about the expedient quantity of simultaneously working stages of the combined axial tool is made.
Power loads when processing holes with combined axial instrument
Keywords: комбінований осьовий інструмент; режими різання; осьова сила різання; крутний момент; відведення стружки; combined axial tool; cutting modes; axial cutting force; torque; chip removal