Аналіз сучасного стану інституту банкрутства України - Брінь, Павло Володимирович; Бондаренко, А. Ю. (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті визначено сутність поняття банкрутства відповідно до вітчизняного законодавства. Автором виявлено основні чинники впливу на кризовий стан та банкрутство підприємств, охарактеризовано стан банкрутства суб’єктів господарювання в Україні протягом останніх років та визначено наслідки банкрутства підприємств на розвиток економіки в цілому.

The article defines the essence of the concept of bankruptcy in accordance with national legislation. The author identifies the main factors of influence on the state of crisis and bankruptcy of enterprises, the state bankruptcy of businesses in Ukraine in recent years and determined the effects bankruptcy on the economy as a whole.
Keywords: санація; ліквідація; криза економічна; керівник арбітражний; bankruptcy; reorganization; liquidation; economic crisis