Моделювання стаціонарних і нестаціонарних потоків флюїдів у нафтогазовій інженерії - Білецький, Володимир Стефанович; Орловський, Віталій Миколайович; Малікова, Оксана Анатоліївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Викладені дефініції і загальні підходи до моделювання стаціонарних і нестаціонарних потоків флюїдів у нафтогазовій інженерії Описані програмні ресурси: PIPESIM – для стаціонарних, а OLGA – нестаціонарних потоків. Стаття може бути корисна для науковців, спеціалістів-практиків, викладачів, студентів і аспірантів та докторантів спеціальності 185 "Нафтогазова інженерія та технології".

Definitions and general approaches to modeling steady and unsteady fluid flows in oil and gas engineering are presented. Software resources are described: PIPESIM for steady and OLGA for unsteady flows. The article may be useful for scientists, practitioners, teachers, students and postgraduates and doctoral candidates in specialty 185 "Oil and Gas Engineering and Technologies".
Modeling of steady and unsteady fluid flows in oil and gas engineering
Keywords: стаціонарні потоки; нестаціонарні потоки; флюїди; нафтогазова інженерія; моделювання; програмні продукти; PIPESIM; OLGA; steady and unsteady flows; fluid; oil and gas engineering; modeling; software products