К вопросу о контактном взаимодействии плоского штампа с полупространством - Ткачук, Н. Н.; Ткачук, А. Н. (НТУ "ХПИ", 2010)
У статті поставлена та розв'язана задача про взаємодію штампа с пружним напівпростором. Враховується скінчена контактна жорсткість поверхні та радіус скруглення краю штампа. Задача зведена до інтегрального рівняння. Для його розв'язання застосовано метод дискретних особливостей. Проведено параметричний аналіз моделі.

Interaction of a rigid punch with the elastic semispace is considered. Finite contact stiffness and roundness of punch edges are taken into account. A singular integral equation derived is solved by the method of discrete singularities. A parametric study of the model is performed.
Keywords: контактные давления; распределение; метод моделирования; плоский штамп; скругление кромки