Резерв сумнівних боргів: фінансовий та податковий облік - Брік, Світлана Володимирівна (Волинського національного університету ім. Лесі Українки, 2021)
Більшість підприємств України зобов'язані створювати резерв сумнівних боргів в бухгалтерському обліку. Тому питання відображення в фінансовому та податковому обліку резерву сумнівних боргів є досить актуальним. Резерв сумнівних боргів мають право не створювати тільки платники єдиного податку 3 групи, непідприємницькі товариства та мікропідприємства. Ці особи можуть включати до підсумку балансу поточну дебіторську заборгованість у фактичній сумі без створення резерв сумнівних боргів.
Keywords: фінансовий облік; податковий облік; коригування резервів; дебіторська заборгованість