Дослідження протикорозійних властивостей продуктів амідування соєвої олії - Мельник, Анатолій Павлович; Марценюк, Т. І.; Малік, Сергій Григорович (НТУ "ХПІ", 2012)
Проведено дослідження по вивченню протикорозійних властивостей продуктів амідування соєвої олії, отриманих за реакцією амідування олії моноетаноламіном. У присутності продуктів реакції визначено швидкості корозії сталевих пластин, за якими оцінено захисний ефект отриманих продуктів амідування.

Investigations to study adsorption properties of amidation of soybean oil products which were obtain under reaction of amidation of oil by monoethanolamine were carry out. In present of reaction products corrosion ratio of steel coupons was determined. Defensive effect of obtained amidation products was estimated.
Keywords: моноетаноламін; реакція; швидкість корозії; сталеві пластини