Кінодидактика; відеоматеріали з видобування та переробки нафти і газу у становленні фахової медіакомпетентності спеціаліста з нафтогазової інженерії та нафтохімії - Білецький, Володимир Стефанович; Онкович, Ганна Володимирівна (Barca Academy Publishing, 2024)
Спецкурс «Професійно орієнтована медіаосвіта» складається з медіадидакнчних тем розділів – пресодидактика, кінодидактика, інтернет-дидактика, блогодидактика та ін. Кінодидактика – це технологія навчання, яка використовує кінопродукцію як засіб формування знань, умінь, навичок, цінностей та світогляду студентів. Відеоматеріали можуть стосуватися як технічних пристроїв, так і технологій, наукових досліджень, практики експлуатації техніки, промислових екскурсій тощо. У статті подано приклади відеоматеріалів про сучасні способи і засоби видобування нафти і газу, їх підготовку і переробку на нафто- та газопереробних підприємствах.
Keywords: медіаосвіта; спецкурс; професійно орієнтована медіаосвіта; медіадидактика; інтернет-дидактика; медіадидактика вищої школи; кінодидактика; нафтогазова інженерія; нафтохімія