Методичні вказівки до практичних занять з навчальної дисципліни "Моделювання та статистична обробка" - Григоренко, Світлана Миколаївна; Плєснецов, Сергій Юрійович; Хомяк, Юрій Валентинович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Навчальна дисципліна «Моделювання та статистична обробка» ставить за свою мету дати студентам спеціальності «Інформаційно-вимірювальні технології» знання з теоретичних основ математичного моделювання інформаційно-вимірювальних приладів, статистичних методів обробки отриманих експериментальних даних, а також придбання навичок для виконання практичних завдань математичного моделювання при проєктуванні та дослідженні інформаційно-вимірювальних приладів. У процесі вивчення даної навчальної дисципліни студенти повинні освоїти теоретичний лекційний матеріал, виконати практичні завдання, виконати самостійно індивідуальне завдання та скласти іспит. Методичні вказівки спрямовані на ознайомлення студентів із програмним середовищем розробки віртуальних приладів LabVIEW та принципами графічного програмування для виконання практичних завдань. Методичні вказівки призначені для допомоги надбання студентами навичок роботи в програмному середовищі LabVIEW, імітації реальних вимірювальних приладів, графічного відображення даних. LabVIEW використовується в системах збору та обробки даних, а також для управління технічними об’єктами та технологічними процесами. Методичні вказівки містять практичні завдання, що розбиті на 8 занять, які допоможуть краще зрозуміти особливості використання LabVIEW для створення віртуальних приладів. Для покращення засвоєння навчального матеріалу всі описи супроводжуються детальним порядком виконання завдання та необхідними пояснювальними рисунками. Для вирішення практичних задач математичного моделювання інформаційно-вимірювальних приладів потрібно буде використовувати встановлене на комп’ютері програмне середовище LabVIEW (версія 8.6) або наступні версії LabVIEW.
Keywords: методичні вказівки; інформаційні технології; програмне забезпечення; програмування; обробка даних; кластери