Формування духовно-моральної основи та відповідальності особистості майбутнього інженера - Романовський, Олександр Георгійович (НТУ "ХПІ", 2013)
Автор статті розкриває особливості формування духовно-моральної основи та відповідальності особистості майбутнього інженера. Головним чинником розвитку духовності людини вбачає віру в Бога, релігійність. У якості шляхів формування духовного початку студента вважає проведення заходів, присвячених духовно-релігійній проблематиці, таких як Фестиваль слов'янської духовної поезії і музики «Колокольний дзвін пасхальний», що щорічно проводиться у НТУ «ХПІ».

The author of the article reveals the peculiarities of the formation of spiritual and moral foundations and responsibility of the person as a future engineer. The main factor of development of human spirituality sees faith in God, religiosity. As ways of forming the spiritual student sees holding events dedicated to the spiritual-religious issues, such as the Festival of Slavonic spiritual poetry and music «The Bells of Easter», which is annually held in NTU «KHPI».
Formation of spiritual-moral basis and responsibility of the person of the future engineer
Keywords: духовність; цінності моральні; розвиток гармонійний; релігійність; spiritually-moral development; education