Численное решение тестовых термоупругих контактных задач для элементов пресс-форм - Ткачук, А. Н. (НТУ "ХПИ", 2008)
В роботі приведені результати дослідження термопружньої контактної взаємодії елементів прес-форм для литва під тиском з урахуванням фазових перетворень у виливку. Запропоновано чисельну реалізацію раніше розробленої математичної моделі фізико-механічних процесів, що мають місце під час литва деталей у прес-формах.

In the work phenomena of thermoelastic contact interaction of press molds and phase transformation sin moulding are investigated. A numerical implementation of an early developed mathematical model of physico-mechanical processes that take place at press moldingis given.
Keywords: отливка; стыки; разъемные соединения; давление расплава