Методологічна сутність сталого розвитку - Косенко, Софія Андріївна; Перерва, Петро Григорович (Видавничий центр Київського національного університету культури і мистецтв, 2023)
Доведено, що центральний компонент стійкості найкраще описується шляхом поєднання трьох вимірів: економіки, навколишнього середовища та суспільства. Протягом багатьох років науковці визначали концепцію соціального розвитку з використанням трьох принципів економічного процвітання, екологічної цілісності та соціальної справедливості, і підкреслювали, що всі ці складові потребують підтримки для забезпечення сталого економічного розвитку.
Keywords: сталий розвиток; методологія; економіка; економічна безпека; комплаєнс; підприємства