Якименко-Терещенко, Наталія ВасилівнаСтригуль, Лариса СтаніславівнаЖадан, Тетяна Андріївна2024-10-102024Методичні рекомендації до проходження та захисту дослідницької практики [Електронний ресурс] : для студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти спец. «"Готельно-ресторанна справа" денної та заочної форм навчання / уклад.: Н. В. Якименко-Терещенко, Л. С. Стригуль, Т. А. Жадан ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Електрон. текст. дані. – Харків : НТУ "ХПІ", 2024. – 2-ге вид. – 31 с. – URI: https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/82247https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/82247Рівень розвитку науки і техніки є визначальним чинником прогресу суспільства, підвищення добробуту громадян, їх духовного та інтелектуального зростання. Успіхи в науці і техніці, створенні нових технологій, потребують міцної освітньої бази, створення наукового та творчого потенціалу країни. Відповідно до законів України ―Про освіту‖, ―Про вищу освіту‖, наказів Міністерства освіти і науки України, на заклади вищої освіти покладена відповідальність у підготовці конкурентоспроможних, висококваліфікованих фахівців, які повинні володіти сучасними інноваційними технологіями та бути підготовленими до вирішення практичних задач в межах своїх фахових компетенцій. Необхідною передумовою підвищення рівня освоєння здобувачами освіти спеціальних знань і сприяння інтенсивності розвитку творчої та професійної самостійності майбутніх фахівців виступає науково-дослідна діяльність студентів. Тому для магістрантів на другому році навчання передбачено проходження дослідницької практики, завдання якої – розвиток компетенцій, пов’язаних з організацією і виконанням науково-дослідних робіт.ukметодичні вказівкидослідницька практикаготельно-ресторанна справаготельно-ресторанний бізнесвища освітамагістратураМетодичні рекомендації до проходження та захисту дослідницької практикиLearning Object