Якість вихідної напруги трифазних активних коректорів коефіцієнту потужності - Жаркін, Андрій Федорович; Пазєєв, Андрій Георгійович; Новський, Володимир Олександрович; Малахатка, Денис Олександрович (НТУ "ХПІ", 2017)
Наведено результати імітаційного моделювання електромагнітних процесів і режимів роботи трифазних активних коректорів коефіцієнту потужності підвищеної надійності, що побудовані на основі однофазних модулів, та досліджено вплив параметрів перетворювачів, їх систем керування та системи зворотного зв'язку на якість вихідної напруги в стаціонарних режимах роботи. Показано, що в несиметричних режимах мережі у порівнянні з симетричними режимами у вихідній напрузі яскраво виражені пульсації на подвійній частоті мережі, рівень яких може значно перевищувати пульсації, що визначаються імпульсним характером процесів у перетворювачах, а також підвищується негативний вплив на якість вхідного струму по ланцюгах зворотного зв'язку, аж до втрати стійкості, тому для покращення якості як вихідної напруги так і вхідного струму при несиметрії вхідної трифазної напруги перетворювачів необхідно приймати відповідні заходи, наприклад, за рахунок вибору більшого значення ємності конденсатору вихідного фільтру та збільшення сталої часу корегувальної ланки в системі зворотного зв’язку.

The results of the simulation of electromagnetic processes and modes of three-phase active power factor correction of high reliability, which are based on single phase units, and the influence of parameters of transducers, systems control and feedback system on the quality of the output voltage in stationary modes. It is shown that in asymmetric mode network compared to symmetric modes of output voltage pronounced ripple at double frequency, the level of which may considerably exceed the ripple determined impulsive nature of processes in converters, as well as increased negative impact on the quality of the input current to the feedback communication, up to the loss of stability, so as to improve the quality of the output voltage and input current unbalance when the input voltage three-phase transformers must be taken coincidences Vienna events, for example, by choosing a larger capacitance value and increase output filter time constant correction level system feedback.
The quality of the output voltage three-phase active power factor correction
Keywords: електромагнітна сумісність; імітаційне моделювання; система електроживлення; аналогове перемножування сигналів; electromagnetic compatibility; active power factor correction; simulation modeling; output voltage quality