Електронний підручник як основний елемент сучасного освітнього середовища - Гущенко, В. В.; Поцулко, О. А. (НТУ "ХПІ", 2015)
У статті розглядаються й аналізуються основні елементи, структурна організація, переваги та недоліки, а також вимоги щодо електронних підручників в системі сучасного освітнього середовища. Автор більш детально зосереджує увагу на засобах створення електронних підручників, їх класифікації та аналізує роль системного підходу при створенні цих підручників.

This article discusses and analyzes the main elements, structural organization, advantages and disadvantages, as well as the demands made to electronic textbooks in the modern educational environment. Author greater detail focuses on methods of creating electronic textbooks, their classification and analyzes the role of a systems approach when creating these tutorials.
Electronic textbook as a basic element of modern educational environment
Keywords: інформаційно-комунікаційні технології; інноваційні технології; комп’ютерні телекомунікації; гіпертекст; електронне тестування; системний підхід; electronic textbook; information and communication technologies; innovative technology; computer telecommunications; hypertext; electronic testing; system approach