Зависимость частоты собственных поперечных колебаний длинных костей конечностей человека от механической жесткости костного регенерата при диафизарных переломах - Органов, А. В. (НТУ "ХПИ", 2005)
Для оцінки несучої здібності довгої кісткі в ході заживлення діафізарного перелому може бути використаний метод вимірювання частоти власних поперечних коливань цієї кістки. У статті наводиться виведення залежності частоти власних колівань від величини механічної жорсткості діафізарної частини кістки при компактних пошкодженнях.

For estimation of long bone carrying ability during diafyseal fracture healing the method of proper cross rippling frequency measurement of this bone can be used. The paper shows the conclusion of proper rippling frequency dependence from value of diafyseal bone area mechanical rigidity by distributed and compact damages.
Keywords: виброакустические колебания; ЭВМ; спектральный анализ; рентгендиагностика; конечности человека