Каталізатор окиснення амоніаку в нітроген (I) оксид - Савенков, Анатолій Сергійович; Масалітіна, Наталія Юріївна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2017)
Винахід належить до галузі хімічна промисловість. Запропонований каталізатор містить манган (III) оксид Mn₂O₃, вісмут (III) оксид Bi₂O₃, купрум (II) оксид CuO та церій (IV) оксид CeO₂ при відповідному масовому співвідношенні. Винахід забезпечує високу селективність за нітроген (I) оксидом та зменшення виходу NO.
Keywords: промисловість хімічна; селективність; манган; вісмут; мідь