Комплексные исследования влияния различных факторов на напряженно-деформированное состояние блока цилиндров гидропередачи ГОП-900 - Мартыненко, Александр Викторович; Ткачук, Анна Владимировна; Зарубина, Алла Александровна; Бондаренко, Людмила Николаевна (НТУ "ХПИ", 2007)
У статті пропонуються результати дослідження контактної взаємодії поршня та втулки гідроциліндру, а також за розшифровані голограми, отримані експериментальним методом голографічної інтерферометрії. Зроблені висновки і намічені подальші напрями досліджень.

Contact interaction results between piston and hob of hydro-volumetric pump are given in the article. Holograms taken with the experimental method of holographic interferometry are interpreted. Conclusions are done and further directions of research are set.
Keywords: гидрообъемная передача; математический модуль; дефекты; нагружение; метод Ньютона-Рафсона; метод Лагранжа