Моделювання процесу подрібнення порошків сталі ШХ15, отриманих із відходів машинобудівного виробництва в кульових млинах - Рудь, В. Д.; Гальчук, Т. Н. (НТУ "ХПІ", 2011)
Процес подрібнення складається з субпроцесів (актів), які включають функцію подрібнення і функцію відбору, що повторюються. Тому за основу алгоритму математичної моделі взято диференціальне рівняння, що описує кінетику процесу подрібнення. А також рівняння матеріального балансу, що описує процес класифікації. Запропонована модель зручна для імітації різних режимів подрібнення в ході розв’язання задач оптимального управління.

The process of grinding consists of subprocesses (acts), which include grinding and selection functions, which are repeated. Therefore, a differential equation that describes the kinetics of the process of grinding was taken as base of an algorithm of mathematical model. As well as material balance equation that describes the process of classification. An introduced model is suitable for simulation of different regimes of grinding during solution problems of optimal control.
Keywords: порошкові матеріали; шліфошлами; функція подрібнення; функція відбору; математична модель; кінетика процесу подрібнення; процес класифікації