Некрасов, Павло ОлександровичПлахотна, Юлія МиколаївнаГорбач, Т. В.2016-01-292016-01-292010Некрасов П. О. Дослідження впливу структурованих ліпідів на перебіг процесів обміну в організмі / П. О. Некрасов, Ю. М. Плахотна, Т. В. Горбач // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Хімія, хімічна технологія та екологія. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2010. – № 13. – С. 163-174.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/19593В роботі вивчалися основні біохімічні показники ліпідного обміну при вживані структурованих ліпідів у порівнянні зі споживанням традиційної олії. Результати аналізів свідчать про відсутність токсичної дії продукту на організм, здатність знижувати рівень триацилгліцеринів, холестерину в плазмі крові, проявляти антиатерогенні властивості в умовах надлишкового надходження жирів.The main lipid metabolic biochemical indexes after structured lipids consumption in comparison with traditional oil were investigated. Received data prove that product has no toxicity, shows triacyglycerol and cholesterol lowering actions in blood plasma, antiatherogenic effect in high-fat diet conditions.ukліпідний обмінбіокаталітичний методтрадиційна оліяферментативна технологіяантиатерогенні властивостіметаболічні розладиДослідження впливу структурованих ліпідів на перебіг процесів обміну в організміArticle