Історія та культура України - Петутіна, Олена Олександрівна; Савченко, Леонід Петрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Одна з найважливіших форм самостійної роботи у закладі вищої освіти – виконання письмових робіт з соціально-гуманітарних дисциплін, серед яких є реферативне завдання з "Історії та культури України". Головна вимога до нього полягає в творчому самостійному виконанні роботи. Вона повинна бути написана за одним із рекомендованих варіантів на основі усестороннього опрацювання зібраного наукового та навчально-методичного матеріалу. Студенту необхідно знати, що виконання письмової роботи з "Історії та культури України" характеризує не тільки його теоретичну підготовку, а й свідчить про рівень освіченості, виховання, духовності та ерудиції.
Keywords: самостійна робота; екзаменаційні білети; інформаційні ресурси; реферативні завдання; українські землі