Термостійке покриття зварювального обладнання і спосіб його одержання - Дмитрик, Віталій Володимирович; Семенов, Олександр Володимирович; Соболь, Олег Валентинович; Погрібний, Микола Андрійович; Григоренко, Світлана Георгіївна; Глушко, Альона Валеріївна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2018)
Винахід належить до галузей машинобудування та металургії. Термостійке покриття з твердого вуглецевмісного матеріалу виконано двошаровим, перший перехідний шар містить титан та кобальт у кількості 5-7 ат. %, а другий зовнішній шар являє собою суміш карбіду кремнію, карбіду титану та кобальту, при наступному співвідношенні компонентів, ат. %: карбід кремнію - 45-48, карбід титану - 45-48, кобальт - 4-10. Також заявлено спосіб одержання вказаного термостійкого покриття. Технічний результат: підвищення міцнісних характеристик та збільшення терміну експлуатації сопел.
Keywords: патент; винахід; машинобудування; металургія; хімічні реакції; термостійкість