Енергoзбереження та енергетичний аудит - Маляренко, Віталій Андрійович; Немировський, Ілля Абрамович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2010)
Розглянуто стан сучасної енергетики і шляхи її розвитку в екологічному та економічному аспектах. Показано значення енергозбереження, енергетичного менеджменту й аудиту в підвищенні ефективності використання паливноенергетичних ресурсів і енергопостачання. Викладено нормативну базу, принципи і методику енергетичного аудиту основних систем енергопостачання. Розглянуто основні причини втрат енергії, а також шляхи їх скорочення. Наведено рекомендації щодо енергозберігаючих технологій, розрахунки економічної ефективності від їх впровадження, необхідний довідковий і нормативний матеріал. Призначено для студентів, аспірантів, викладачів, наукових та інженерно-технічних працівників енергетичних спеціальностей. Видання друге, доповнене.
Keywords: системи енергопостачання; теплові мережі; конденсатори; електродугові печі; силові трансформатори