Методичні вказівки для проведення практичних занять і контрольні завдання за курсами "Котельні установки", "Проектування сучасних котлів та котелень" - Тарасенко, Микола Олексійович; Тарасенко, Олександр Миколайович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Котельна установка складається з котельного агрегату, в якому виробляється водяна пара або гаряча вода із заданими параметрами (тиск, температура), і ряду допоміжних пристроїв, до яких відносяться насоси, вентилятори, димотяги, система пилоприготування, золоуловлювальні та золовидалюючі пристрої. Водяна пара широко застосовується в енергетиці на теплових та атомних електростанціях як робоче тіло для паротурбінних установок. Крім того, вода й водяна пара є найпоширенішими теплоносіями в теплообмінних апаратах, в енергетичних та технологічних системах, а також у системах теплопостачання та опалення.
Keywords: методичні вказівки; практичні заняття; проектування котлів; котельні; котельна установка; димотяги