Числово-аналітичний метод розрахунку електромеханічних систем - Мороз, Володимир Іванович; Харчишин, Богдан Михайлович (НТУ "ХПІ", 2008)
У статті запропоновано числово-аналітичний метод розрахунку перехідних процесів у електромеханічних системах, який ґрунтується на апроксимації інтегралу згортки з ненульовими початковими умовами. Переваги методу продемонстровані на комп'ютерній моделі процесу пуску безконтактного двигуна постійного струму.

The paper introduces a numerical and analytical method of analyzing transient processes in electromechanical systems, the method based on approximation of a convolution integral with nonzero entry conditions. The method advantages are demonstrated via computer simulation of contactless DC motor start-up transients.
A numerical and analytical method of electromechanical system analysis
Keywords: процесори; програмне забезпечення; перехідні процеси; імпульсні перехідні функції; electromechanical system; transients analysis; numerical method; contactless DC motor start-up simulation; analytical method