Моделювання процесів збагачення корисних копалин - Білецький, Володимир Стефанович; Смирнов, Валерій Олександрович (Східний видавничий дім, 2013)
Викладені основи моделювання процесів збагачення корисних копалин. Зокрема описані методи фізичного і математичного моделювання процесів. Наведено математичні описи гранулометричного і фракційного складу, технологічних операцій – дезінтеграції, сепарації, зневоднення та ін., а також методи переходу від лабораторних показників до промислових. З використанням праць провідних вітчизняних і зарубіжних науковців наведені приклади моделювання підготовчих, основних та заключних процесів збагачення корисних копалин. Книга може бути корисною для робітників дослідних лабораторій збагачувальних фабрик, науково-дослідних і проектних інститутів і геологічних організацій а також для студентів спеціальності "Збагачення корисних копалин".
Keywords: корисні копалини; збагачення корисних копалин; теорія подібності; гірнича справа; метод аналізу розмірностей; методи аналогій; математичне моделювання