Теоретичні засади комплекс маркетингу на вітчизняних підприємствах - Хріпливець, Євген Дмитрович (НТУ "ХПІ", 2016)
У статті розглянуто основні теоретичні поняття комплекс маркетингу. Проаналізована еволюція комплекс маркетингу від 4Р до 12Р. Обґрунтовано взаємозв’язок маркетингової діяльності з конкурентоспроможністю вітчизняних підприємств.

In the article the basic theoretical concept of the marketing mix. The evolution of the marketing mix 4R to 12R. Grounded relationship marketing activities on the competitiveness of domestic enterprises.
The theoretical basis of the marketing mix to domestic enterprises
Keywords: процес управління маркетингом; продукт; ціна; розподіл; просування; process management; marketing; price