Методичні вказівки до виконання лабораторної роботи "Кислотний акумулятор" - Дерібо, Світлана Германівна; Гомозов, Валерій Павлович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Мета лабораторної роботи:  ознайомитись з улаштуванням та конструкцією свинцевого акумулятора стартерного типу;  одержати зарядно-розрядні характеристики в різних умовах зарядження (заряду) і розрядження (розряду);  знайти коефіцієнт використання активних мас;  вивчити вплив концентрації сульфатної кислоти на напругу та ємність акумулятора при розряді;  за допомогою ЕОМ одержати емпіричні коефіцієнти у рівнянні Пейкерта при розряді акумулятора.
Keywords: методичні вказівки; лабораторна робота; кислотний акумулятор; хімічні джерела струму; джерела струму; рівняння Пейкерта