Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Організація та управління у природоохоронній діяльності" - Самойленко, Наталія Миколаївна; Філенко, Олеся Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Охорона навколишнього середовища неможлива без здійснення процесу управління, що проводиться на різних рівнях та характеризується певними формами і методами. Ціллю управління у галузі охорони довкілля є реалізація екологічного законодавства, забезпечення проведення ефективних заходів з охорони природи та використання природних ресурсів, що враховують принципи сталого розвитку, протидії зміні клімату, наслідки воєнних дій в країні та ін. У даних методичних вказівках розглядаються найбільш важливі питання, що формують ефективну природоохоронну діяльність на рівні держави та суб’єктів господарювання.
Keywords: методичні вказівки; практичні заняття; охорона природи; природоохоронна діяльність; навколишнє середовище; охорона навколишнього середовища