Методичні вказівки до практичної та самостійної роботи аспірантів з дисципліни "Екологічні прилади та системи контролю характеристик досліджуваних об'єктів" - Пироженко, Євгенія Володимирівна; Себко, Вадим Вадимович; Баранова, Антоніна Олегівна; Гетта, Оксана Сергіївна (ТОВ "Друкарня Мадрид", 2021)
Методичні вказівки до практичної та самостійної роботи ставлять за мету визначення електричних та температурних параметрів зразків немагнітних рідин і відносної магнітної проникності , питомого електричного опору ρ, радіусу зразків магнітних рідин, вивчення методики розрахунків очікуваних значень сигналів теплового контактного вихрострумового перетворювача (КВП) зі зразками немагнітних і магнітних рідин, а також засвоєння методик проведення статистичного дослідження, аналізу та інтерпретації отриманих результатів. Дані методичні вказівки містять шість розрахункових завдань кожне з яких має 11 варіантів. Ці варіанти допоможуть аспірантам у практичних заняттях № 1–4, здійснювати статистичну обробку результатів досліджень фізико-хімічних характеристик навколишнього середовища, готової продукції, відходів виробництва та стічних вод. Зокрема користуючись заданими параметрами зразків немагнітних і магнітних рідин та геометричними параметрами контактного електромагнітного перетворювача (КЕП), визначити очікувані сигнали теплового КЕП: електричний опір , сумарну індуктивність, внутрішню індуктивність і зовнішню індуктивність.
Keywords: методичні вказівки; контактні електромагнітні перетворювачі; температурні параметри; напруга; струм; магнітне поле