Еволюція бойових модулів бронепоїздної техніки - Ромадін, С. В. (НТУ "ХПІ", 2011)
Стаття акцентує увагу на деяких конструктивних рішеннях в історії бронепоїзднї техніки, які дозволяють говорити про створення залізничних бойових систем з використанням модульного принципу. Здійснена спроба визначити основні «реперні точки» [1] процесу еволюції бронепоїздної техніки саме з цієї точки зору. Розглянуто питання перспективи залізничних бойових засобів, що реалізовуються на модульному принципі.

The article accents attention on some constitutive decisions in history of armored trains, which allow to talk about creation of railway combat systems with using modular principle. The attempt is made to determine the basic “Fixed points” [1] of armored train machines development from this very point of view. The present article raises а question concerning the prospects of railroad armored machines realized on modular principle.
Keywords: залізничний транспорт; БПТ; рухливість; бойовий досвід; інерційний потенціал; бронемайданчики