Методи обліку витрат і калькулювання собівартості продукції у вітчизняних нормативних актах: напрями удосконалення - Давидюк, Тетяна Вікторівна (Одеський національний політехнічний університет, 2016)
Проаналізовано зміст вітчизняних стандартів бухгалтерського обліку та діючих методичних рекомендацій з планування, обліку і калькулювання собівартості продукції (робіт, послуг) щодо представлених в них методах калькулювання, проведено порівняння їх з методами, представленими в теорії управлінського обліку.

A content analysis of national accounting standards and operating guidelines for planning, accounting and calculation of cost of goods (works, services) on the subject presented in their methods of calculation, a comparison of the methods in management accounting theory.
Methods of cost accounting and calculation of production costs in the domestic regulations: directions of improvement
Keywords: метод обліку витрат; витрати підприємств; методи калькулювання; калькулювання; директ-костинг калькулювання; cost accounting method; calculation method; Custom method of calculation; Process cost calculation method; direct costing calculation; cost calculation standard; normative method of calculation