Кінетика кристалізації жирів, збагачених діацилгліцеринами - Некрасов, Павло Олександрович; Таратун, Яна Миколаївна; Плахотна, Юлія Миколаївна; Подлісна, Олена Валеріївна (Одеська національна академія харчових технологій, 2009)
Методом імпульсного ЯМР досліджено кінетику процесу кристалізації жирів, збагачених діацилгліцеринами. Комп’ютерна обробка отриманих експериментальних даних методом дисперсійного та регресійного аналізу дозволила створити аналітичне рівняння, що дає можливість визначити вміст твердої фази в жирах при різних температурах та концентраціях діацилгліцеринів в заданий час. Отримана модель адекватно описує факторний простір експерименту.

The crystallization kinetics of fats enriched with diacylglycerols was investigated by means of pulsed NMR. The electronic processing of experimental data obtained with the method of ANOVA and regression analysis made it possible to develop analytical equation able to determine solid fat content in fats which depends on temperature, diacylglycerols concentration and time. The model elaborated has the adequate valuation of experiment factor space.
Keywords: індукція; продукти функціональні; етерифікація ферментативна; дистиляція молекулярна