Фінансова безпека банківської установи та методи зниження портфельних кредитних ризиків - Мушникова, С. А.; Лисичкіна, К. В. (НТУ "ХПІ", 2014)
Пропонується підвищення рівня фінансової безпеки банківської установи за критерієм зниження портфельних кредитних ризиків. Розкрито сутність кредитного ризику, запропоновано узагальнене визначення поняття. Досліджено сучасні методи управління кредитним портфельним ризиком, а також запропоновано систему управління ними.

Proposed to increase the financial security of the banking institution on the criterion of reducing portfolio credit risk. Disclosed the essence of credit risk, proposed the generalized definition. Research the modern methods for managing credit portfolio risk, as well as proposed the system of management.
Financial security of banks for the criterion of reducing portfolio credit risk
Keywords: банківська діяльність; банківська установа; фінансова безпека; кредитний ризик; система управління; методи управління; етапи управління; banking institution; financial security; credit risk; control system; management techniques; stages of management