Утилизация сточных вод содовых заводов путем их использования в качестве растворителя каменной соли - Шестопалов, Алексей Валерьевич; Райко, В. Ф.; Цейтлин, Моисей Абрамович (НТУ "ХПИ", 2008)
Показана можливість використання стічних вод содових підприємств в якості розчинника кам’яної солі. Вирішено питання заміни еквівалентної кількості прісної води, яку використовують в якості розчинника, виробничими стічними водами. Представлені результати досліджень стабільності сумішей стічних вод содових підприємств при їх підготовці для транспортування по трубопроводу до розсільних свердловин. Запропоновано принципову технологічну схему підготовки стічних вод для транспортування до соляної камери.
Keywords: минерализованные стоки; дистиллерная жидкость; захоронение отходов; пресная вода; содовое производство; промсток