Забезпечення цілісності та конфідеційності даних про освіту на ринку праці - Гніденко, А. П.; Толстоусова, Оксана Валеріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
Розвиток технологій допоміг піти вперед існуючих систем захисту від підробок документів на основі блокчейну, в результаті чого на ринку праці збільшилось кількість випадків отримання підроблених документів про освіту, що тягне за собою великі економічні збитки. Використання системи захисту, що базується на технології DAG – запропонований актуальний спосіб для запобігання шахрайству або способам виготовлення підроблених дипломів про освіту.

Technology development got ahead existing systems for protection against forgery of documents based on blockchain, as a result of which there was the increasing in the number fakes documents on education in the labor market, which entailed economic losses. The use of a security system based on DAG technology is a proposed topical way to prevent a making a fake diplomas.
The integrity and safety educational data in the labor market
Keywords: небезпека на ринку праці; шахрайство; підробка дипломів; блокчейн; DAG; labor market insecurity; fraud; fake diploma; blockchain