Методичні вказівки до лабораторних занять з курсу "Основи біохімії харчових і косметичних виробництв" - Анан'єва, Валерія Вікторівна; Бєлінська, Анна Павлівна; Овсяннікова, Тетяна Олександрівна; Петров, Сергій Олександрович; Жирнова, Світлана Вікторівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018)
У методичних вказівках описані лабораторні роботи, призначені для студентів спеціалізації 161.10 "Хімічні технології харчових добавок і косметичних засобів", і дозволяють отримати уявлення про структуру та властивості біологічних молекул і макромолекул, в тому числі ферментів, про основні біологічні процеси, структури та стабільності мембран, особливості перебігу біохімічних реакцій. Завданнями методичних вказівок є вивчення важливих біологічних процесів, властивостей біологічних структур, принципів якісного та кількісного аналізу біомолекул, подолання розриву між теоретичними знаннями і практичним творчим використанням сучасних фізико-хімічних методів.
Keywords: біохімія; біологічні молекули; біохімічні реакції; макромолекули; ферменти; білки; амінокислоти; біуретова реакція; ксантопротеїнова реакція; реакція Фоля; нінгідринова реакція; реакції осадження білків; метод виділення казеїну; желатин; ферментативний гідроліз крохмалю; α-амілаза; каталаза; нуклеїнові кислоти; гідроліз нуклеопротеїдів; вуглеводи; фруктоза; ліпіди; кислотне число; йодне число; вітаміни