Як змінювався склад комісії з розслідування нещасних випадків на виробництві - Кузьменко, Олена Олексіївна; Горбенко, Вероніка Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Приведені склади комісії з розслідування нещасних випадків на виробництві згідно Порядків розслідування 1993, 2001, 2004, 2011 та 2019 років [1-5]. Показано, що з роками зростала роль представників Фонду соціального страхування і були виведені зі складу комісії безпосередні керівники потерпілого.

The composition of the commission for the investigation of industrial accidents according to the Investigation Procedures of 1993, 2001, 2004, 2011 and 2019 [1-5] is given. It is shown that over the years the role of the representatives of the Social Insurance Fund grew and the immediate sufferer’s supervisors were removed from the commission.
How the composition of the commission for the investigation of industrial accidents changed
Keywords: нещасний випадок; комісія з розслідування; керівник; Фонд соціального страхування; профспілка; роботодавець; accident; commission of investigation; supervisor; Social Insurance Fund; trade union; employer