Соціально-синергетичний підхід до організації сучасної підготовки фахівця - Северина, Наталія Юріївна (НТУ "ХПІ", 2010)
Стаття містить аналіз щодо організації навчального процесу. У ній розглянуто проблеми та перспективи розвитку філософії освіти, необхідність застосування принципів синергетики у процес навчання та його оптимізацію завдяки створенню математичних моделей.

In clause the analysis of organization of educational process is carried out, the problems and prospects of philosophic education, necessity of introduction of synergetic principles are considered during training and their optimization by creation mathematical modeling.
Social-synergetik approach of modern expert's preparation
Keywords: педагогічна майстерність; педагогічні інновації; організація навчального процесу; філософія освіти; синергетика; інформаційні технології; індивідуальний алгоритм навчання