Бойові токсичні хімічні речовини. Т. 1: Хімічна зброя - Дядченко, Владислав Валерійович; Петрухін, Сергій Юрійович; Новіков, Олександр Іванович (ФОП Бровін О. В., 2018)
У підручнику викладено основні положення про хімічну зброю, наведено відомості про засоби і способи застосування хімічної зброї, висвітлено основні фізичні, хімічні та токсичні властивості отруйних речовин, а також розглянуто найпоширеніші методи їх одержання. Значну увагу приділено методам визначення бойових токсичних хімічних речовин у різних середовищах та основним способам їх дегазації. Призначено для на курсантів Військового інституту танкових військ НТУ "ХПІ", які проходять підготовку за спеціальністю "Забезпечення військ (сил)" спеціалізацією "Радіаційний, хімічний, біологічних захист та екологічна безпека військ", а також може бути використане фахівцями військ РХБ захисту, медичної служби ЗСУ і Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
Keywords: хімічна зброя; бойові токсичні хімічні речовини; отруйні речовини; фізико-хімічні властивості речовин; бойові властивості речовин; надання першої допомоги; знищення запасів хімічної зброї; токсичні властивості речовин; дегазація; речовина зарин; речовина зоман; речовина VX; бінарні системи хімічної зброї; отруйні речовини шкірнонаривної дії; речовина іприт; речовина люїзит; азотисті іприти; сильнодіючі отруйні речовини; отруйні речовини психохімічної дії; алкалоїди; речовина BZ; речовина LSD; отруйні речовини подразливої дії; речовина CS; речовина CR; речовина CN; речовина DM; речовина PS; еметики; алгогени; токсини; ботуліничні токсини; речовина XR; стафілококові ентеротоксини; речовина PG; фітотоксиканти; гербіциди; гербіцидні рецептури