Управління доходами та прибутками підприємств в системі фінансового менеджменту - Носирєв, Олександр Олександрович; Міщенко, Єлизавета Сергіївна (ТОВ "Планета-Прінт", 2021)
Максимізація прибутку є одним з основних завдань фінансового менеджера, яке для свого вирішення потребує оптимальних рішень у сфері капітальних вкладень, управління структурою та вартістю капіталу, доходами й витратами, основним та оборотним капіталом. Процес управління прибутком має відбуватись у визначеній послідовності, забезпечуючи реалізацію стратегічної мети існування підприємства.
Keywords: структура капіталу; оборотний капітал; ринки збуту; стратегія управління; конкуренція