Методичні матеріали до виконання контрольної роботи з дисципліни "Кодекс професійної етики бухгалтерів і аудиторів" - Юр'єва, Ірина Анатоліївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Курс "Кодекс професійної етики бухгалтерів і аудиторів" має на меті формування у студентів глибокого розуміння етичних принципів і стандартів, які регулюють професійну діяльність бухгалтерів та аудиторів. Професійна етика є основою довіри між фахівцями, клієнтами, суспільством та регуляторними органами, тому дотримання етичних стандартів є обов’язковим аспектом роботи кожного професіонала. У рамках цього курсу розглядаються основні поняття професійної етики, а також актуальні виклики, з якими стикаються бухгалтери й аудитори в умовах сучасної економіки. Основний акцент зроблений на важливості дотримання Кодексу етики Міжнародної федерації бухгалтерів (IFAC), а також місцевих стандартів етики.
Keywords: методичні матеріали; економічна діяльність; фінанси; сутність професійної етики; бухгалтерська професія; корпоративна соціальна відповідальність; ділове спілкування; конфлікти