Діагностика пошкоджень стрижнів ротора асинхронних двигунів за аналізом електрорушійної сили в обмотках статора - Загірняк, Михайло Васильович; Ромашихіна, Жанна Іванівна; Калінов, Андрій Петрович (НТУ "ХПІ", 2014)
Розроблено метод діагностики пошкоджень стрижнів ротора асинхронних двигунів на основі вейвлет-аналізу електрорушійної сили, яка наводиться в обмотках статора в режимі самовибігу двигуна. Розроблено метод декомпозиції сигналу електрорушійної сили фази обмотки статора асинхронного двигуна на сигнали електрорушійних сил активних сторін котушок обмотки з використанням теорії Z-перетворення. Ефективність запропонованого методу діагностики підтверджена експериментально.

A method for diagnostics of the induction motor rotor bar breaks, based on the wavelet-analysis of the electromotive force induced in the stator windings in the rundown mode is developed. A method for decomposition of the electromotive force of the stator winding phase to the electromotive force signals of the active sides of winding coils using Z-transformation theory is developed. The effectiveness of the proposed diagnostic method was experimentally confirmed.
The diagnostics of induction motors rotor bar breaks based on the analysis of electromotiveforce in the stator windings
Keywords: АД; коротко-замкнений ротор; декомпозиція сигналу; Z-перетворення; ЕМП; induction motor; broken rotor bars