Энергосберегающие технологии управления режимами работы тягового электроснабжения - Доманская, Г. А. (НТУ "ХПИ", 2007)
В статті запропонований підхід до реалізації енергозберігаючих технологій тягового електропостачання залізниць, що використовує нечіткі моделі і методи представлення, аналізу і вибору управлінь.

In article approach is offered to realization of energy conservation technologies of hauling power supply of railways, using unclear models and methods of presentation, analysis and choice of managements.
Keywords: железные дороги; рациональные режимы; электротяговые нагрузки; уровни напряжений; тяговые подстанции; схемы питания