Спосіб ключового хешування теоретично доведеної стійкості з використанням пертворень в групі точок еліптичної кривої - Кузнецов, Олександр Олександрович; Євсеєв, Сергій Петрович; Чевардін, Владислав Євгенович; Золотарьова, Ірина Олександрівна; Огурцов, Віталій Вячеславович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2009)
Спосіб ключового хешування теоретично доведеної стійкості, який полягає в тому, що інформаційні дані М подають у вигляді послідовності М = {m1, m2, ..., mt}, ключові дані К подають у вигляді послідовності чисел kr i (Х-координат точок EC), а хешування інформаційних даних виконують за допомогою пристрою множення елементів mі інформаційної послідовності М та елементів ключової послідовності kr i за ітеративним правилом модулярного множення елементів (kr i - таємний раундів ключ, який генерується за схемою), який відрізняється тим, що ключові дані обробляють спеціальною функцією KDF на основі скалярного добутку точки несингулярної еліптичної кривої, що дозволяє отримати раундові ключі, а задача зламу ключа хешування зводиться до обчислення дискретного логарифма в групі точок несингулярної еліптичної кривої.
Keywords: патент; корисна модель; криптографічний захист інформації; цілісність даних; автентичність даних; ключ хешування; інтераційне правило